Autor Subiect: Ciuma - Boala Mortii  (Citit de 884 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

MihaiTheBest481

Ciuma - Boala Mortii
« : Ianuarie 26, 2018, 17:50:27 »
Anunt:
Descrierea epidemiei

Ciuma sau pesta este o boală infecțioasă deosebit de contagioasă, produsă de bacteria Yersinia pestis

 În trecut, boala a luat forme de pandemie întinzându-se pe mai multe continente. În prezent, între 1.000 și 2.000 de cazuri apar la nivel mondial, în fiecare an, în rândul oamenilor.

Pe continentul european, au existat mai multe pandemii de ciumă, cea numită Ciuma lui Iustinian (541-542), cea numită Moartea neagră, în secolul XIV și o a treia pandemie, datată 1855. Se știe faptul că a treia pandemie a fost cauzată de Yersinia pestis, dar afirmația că aceeași bacterie se face vinovată și de Ciuma lui Iustinian și de Moartea Neagră este astăzi pusă la îndoială de istorici și medici.

Forme de manifestare

Într-o pandemie sunt prezente toate formele de ciuma, mai frecvente fiind forma bubonică și pulmonară. Dintr-o formă bubonică care fără un tratament adecvat se transformă de regulă într-o formă septicemică care duce la forma pulmonară.

1. Formă carbunculoasă sau Bubonenpest (gr. bubo = bubă , umflătură ; ca sa fie pe intelesul vostru a doua denumire).
În forma bubonică (lat.Naike) infectarea este produsă de pișcătura puricelui de șobolan. Vectorul bolii, ca gazdă intermediară, transmite agentul patogen de la șobolan mai departe la om. Această schimbare de gazdă a puricelui se întâmplă numai după moartea rozătorului, de aceea s-a observat o mortalitate în masă la șobololani, înaintea izbucnirii unei epidemii de pestă la om.
Perioada de incubație durează de la câteva ore până la șapte zile.
Simptomele includ febră, dureri de cap și articulații, stare de abatere, slăbiciune până la pierderea cunoștinței.
Forma carbunculoasă provine de la umflăturile dureroase ganglionilor limfatici din regiunea gâtului, zonelor axilare, aceste tumefieri pot atinge 10 cm mărime și din cauza hemoragiilor din țesut devin de culoare albastru închis până la negru, care ulcerează având un conținut purulent. Această formă de pestă se poate agrava sau cu șanse de 50% duce la vindecare spontană. Deschiderea chirurgicală a abceselor din cauza pericolulului de răspândire a bacteriilor în sânge și organe este contraindicat.
Forma buboasă se transmite mai lent iarna decât vara, deoarece mobilitatea puricelui sub 12 °C este nulă.

2. Forma septicemică frecvent fiind o formă secundară când agentul patogen ajunge și se multiplică în sânge, această formă se manifestă cu o febră ridicată, frisoane, dureri de cap, stare gravă de abatere, cu regiuni hemoragice întinse, boala are o evoluție supra acută (de la câteva ore, la 36 de ore) având procentul de mortalitate 90-100% la bolnavii netratați.
Azi acest procent de mortalitate este mult mai redus prin folosirea de antibiotice de tipul cloramfenicolului, tetraciclinei, streptomicinei, doxiciclinei sau a gentamicinei.

3. Forma pulmonară cu procentul de mortalitate 90-100% la bolnavii netratați

4. Forma abortivă este varianta cea mai ușoară de pestă manifestată numai printr-o febră ușoară, inflamația ganglionilor limfatici, urmată de vindecare, bolnavul fiind dotat cu o imunitate solidă și față de formele grave de ciuma.

Poza cu medicii ciumei:

https://imgur.com/a/LNBD2

Sper ca v-a fost util  ;) ;) ;)

Stiu ca e copy paste, dar stati mai mult pe forum, asa caaaa.... Bafta in continuare!
« Ultima Modificare: Ianuarie 26, 2018, 17:58:20 de MihaiTheBest481 »

xSuperionX

Re: Ciuma - Boala Mortii
« Răspuns #1 : Februarie 16, 2018, 13:44:02 »
doamne fereste sa nu fie asa ceva

Zentex

Re: Ciuma - Boala Mortii
« Răspuns #2 : Februarie 17, 2018, 00:16:12 »
Sa speram ca nu o sa revina...
This is the moat amazing semnatura you have ever seen in your entire life :P

luckytoef

Re: Ciuma - Boala Mortii
« Răspuns #3 : Martie 03, 2018, 18:48:46 »
o vai

UberSilence

Re: Ciuma - Boala Mortii
« Răspuns #4 : Martie 03, 2018, 19:14:12 »
"Rest is not idleness, and to lie sometimes on the grass under trees on a summer’s day, listening to the murmur of the water, or watching the clouds float across the sky, is by no means a waste of time."
UberSilence - RETIRED STAFF

 

Gazduire Servere Jocuri | Servere Dedicate | Webhost